Priser og nomineringer

Merete Hegner Prisen 2018

Mette Rosleff modtager Merete Hegner Prisen i maj 2018. Prisen blev overrakt ved åbningen af den nye POP Up Puppet Festival i Stockholm, af det foregående års vinder af prisen, kunstnerisk leder Ulla Dengsøe. Ved overrækkelsen sagde Ulla Dengsøe således til Mette Rosleff:

“Dear Mette,

It is a great pleasure for me that the Hegner Prize goes on to you. You create performances full of magic and life wisdom for the very small children. With your calm, smiling and welcoming style, you give both the youngest and their adults a magical and easily recognizable moment.

Mette, you have received countless awards both in Denmark and internationally for your unique theater art. Your performances have played in several continents, from Broadway in New York to Sidney Opera House, and now at the lovely POP up festival here in Stockholm.

In 2012, you received Denmark’s most exquisite theatrical prize – The Reumert Prize in the opera of Copenhagen for your work with puppet theatre. It never happened before that the award was given to a theater artist working with children from 2-4 years.

You, Mette, create theatre which appeal to the children’s imagination, which remain in the hearts of as well the adults and the children. You are a modest and incredibly nice person, and a great theater artist.

That is also why I have known – since I received the small sculpture of the  clown Charlie Rivel – that he should live on with you in 2018 – 19. Perhaps he could inspire you to create for your Theatre My – another magical and breathtaking performance. 

Congratulations on the price.”

Læs mere om prisoverrækkelsen på Teateravisen.dk

Børneteaterprisen Danmarks Teaterforeninger 2016
Teater My og Mette Rosleff modtager Danmarks Teaterforeningers Børneteaterpris 2016. Prisen blev overrakt i Silkeborg d.20.nov. til D.T.`s seminar, og My og Mette fik disse smukke ord med på vejen: 
 
“Familieforestillinger er som regel store forestillinger med mange medvirkende, hvor hele familien kan samles om teateroplevelsen.
Aftenens prismodtager ligger nok snarere i, hvad man ville kalde den modsatte ende af spektret. Målgruppen er de alleryngste og ofte helt uforberedte teatergængere.
Alligevel er det lige før, at man selv som voksen må opbyde al sin viljestyrke for ikke at krybe helt op på scenen og komme endnu tættere på fortælleren og på alle de fantastiske, vidunderlige ting og effekter, der på forunderligste vis materialiserer sig for øjnene af os. Den smukke stjerne fra himlen, der gemmer på et helt hav med fisk, søstjerner og planter. En helt almindelig seng, der gemmer på – ja hele universet.
 
Årets modtager af Børneteaterprisen er Teater My ved Mette Rosleff.
 
Mette Rosleff som selv står på scenen i sine forestillinger. Men sine spillende, levende øjne og det berømte, lidt underfundige og smittende smil, der giver os fornemmelsen af, at hun ved noget, som hun glæder sig til at dele med os. Og som vi med god grund kan glæde os til.
For Teater My laver forestillinger, der konstant overrasker os. Det er forestillinger for de små, men om det store. ́ I hvert fald om det store ved scenekunsten, ved teateroplevelsen: Hvor ingenting kun er det, vi ser. Bag selv de mest almindelige genstande, bag et helt hvidt scenetæppe, i en lille skuffe gemmer magien og eventyret sig. Præcis som det også kan være tilfældet med livet – i hvert fald når man er mellem to og fem år.
I Teater Mys forestillinger samles alt det, der også fascinerer os voksne ved scenekunsten: At der i selv det mest almindelige gemmer sig mere og andet, end hvad vi umiddelbart kan se og tror.
Mette Rosleff indhyller scenen i magi, her har fantasien ingen grænser, alt kan forvandles. Det er svært at tro andet end, at også de helt nye teatertilskuere efter sådan en oplevelse må blive afhængige af den kunstart, Mette Rosleff åbner for dem. Med sine forestillinger, der møder dem, der hvor de er, men som tager dem lige så alvorligt som et voksent publikum – ved at give dem det allerbedste og fineste, teaterkunsten kan byde på.
Derfor får Teater My Danmarks Teaterforeningers børneteaterpris 2016. Til lykke.”
Årets Reumert 2016

Teater My er nomineret til  Årets  Børne- / Ungdomsforestilling.

De tre nominerede forestillinger ved Årets Reumert er:

  • Jeg kan huske alting, Teater My
  • Citroner i vand, Det Lille Teater
  • Min far og Vrede Mand, ZeBU og Musikteatret SAUM.

Årets Reumerts uddeles den 12. juni 2016 ved et gallashow i Københavns Opera.

Læs mere på Årets Reumert 2016
Årets Reumert 2012

 

Forestillingen “Små skridt” med Teater My har modtaget Årets Reumert for Årets Børne-/Ungdomsforestilling 2012.

Reumert-komiteen sagde i sin nominering af “Små skridt”:

“Når Teater My spiller teater for meget små mennesker, sker der utroligt store ting. Mette Rosleff er nærværende og giver samtidig plads til en fortælling for de 2-5 årige, der fascinerede ser på, hvordan en verden opstår ud fra sandkassens dyb. Det er unikt”.

Prisen for årets børneteaterforestilling blev overrakt til Mette Rosleff ved en galla i Operaen på Holmen i København den 29. April 2012. Hun modtog prisen sammen med hendes instruktør, scenograf og medforfatter Giacomo Ravicchio, komponist Martin Vognsen og tekniker Jakob Kirkegaard.

Årets Reumert uddeles af Bikubenfonden.

Børneteaterprisen 2008
 
Teater My modtager Horsens Kommunes Børneteaterpris 2008. Borgmesterens tale ved overrækkelse af prisen lørdag den 20. september 2008 på Scandic Bygholm løs således:
 

“Det er en stor fornøjelse igen at skulle overrække Horsens Kommunes Børneteaterpris i anledningen af Horsens Børneteaterfestival. Prisen består dels af en kontant hæder på 25.000 kr., dels af et mere håndfast bevis: en statuette af Kaj Rugholm.

Det er en fornøjelse at uddele denne pris, fordi den er en påskønnelse til et teater eller en person, der med engagement og igennem arbejdets nødvendighed, året rundt, er med til at give børn en kulturel førstehåndsoplevelse.

Når børn og kunst mødes, og kunsten poder barnet med en levende kulturoplevelse, så sås der samtidig en spire til, at børnene i fremtiden har øjne og ører åbne overfor verden og det levende kulturliv. Børnene mærker, at der er noget ganske specielt ved at opleve kunsten på tæt hold.

Mødet mellem et barn, der har alle antenner ude, og kunst, her legemliggjort af et levende menneske, der spiller noget så mærkeligt som teater, er en overvældende og overrumplende oplevelse for den, der ikke kender teater”koden”.

Det er tydeligt for mig, at det kræver sit at spille teater for børn. Der skal tales med stor respekt, og den kunstneriske tilgang skal være både underfundig og seriøs. Der skal ikke faldes på halen eller tales højt og fjollet, blot fordi det er børn, der tales til. Det er ikke klovnerier. Det er skuespil med høj integritet og respekt.

Dette års prismodtager besidder en evne, der er uimodståelig for såvel børn som voksne. Med en fast nænsomhed både over for publikum og overfor kunsten tager prismodtageren fat på livshistorier, på kunsten og på publikum. Fra det øjeblik, hvor vores prismodtager lader spillet gå i gang, har ingen mulighed forat forsvinde ud i tomheden. Man føres ved hånden igennem et spil med en betagende og intens spillestil, der i respekt for publikum er både rolig og bestemt.

Denne aftens prismodtager har spillet forestillinger for alle aldre, men har et enestående talent for at fange de mindste med sin helt særegne tiltrækningskraft. At kunne spille for denne gruppe kræver noget særligt, og årets prismodtager har evnet at spille for de små uden at ty til det tutte- nuttede og uden nogensinde at springe over, hvor gærdet er lavt. Igennem billeder og historier tager personen med nænsom hånd fat i de allermindste og udfordrer deres sind og smelter publikums hjerter.

Der bliver skabt rum for den fokus og ro, der skal til for at kunne tale til os som publikum. Igennem smukke forestillinger, rendyrket æstetik, poetiske fremstillinger og respektfuld ro får prismodtageren sit publikums opmærksomhed og vinder dets respekt overfor kunsten.

Prismodtagerens eget teater har ikke mere end en halv snes år på bagen. Så vi har sandsynligvis mange forestillinger til gode fra den kunstneriske skattekiste. – Og i aften skal hun æres for sit store arbejde med de små.

Hun skal hyldes, fordi hun med sit talent giver de mindste et enestående og respektfuldt møde med scenen og kunsten.

Hun skal belønnes for, at så kimen til fremtidens mennesker og måske fremtidens teaterpublikum. Modtager af Horsens Kommunes Børneteaterpris 2009 er Mette Rosleff fra Teater My.”